تحلیلگر موسسه بینالمللی کپلر گفت: صنعت بالادستی کشور به حدود ۱۳۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز دارد که شرکتهای ایرانی فقط بخش اندکی از این میزان را میتوانند تامین کنند.
اوپک در جدیدترین گزارش خود از افزایش 60 درصدی صادرات و همچنین رشد 3 درصدی تولید گاز ایران در سال 2021 خبر داد و اعلام کرد، ایران پس از آمریکا و روسیه سومین تولیدکننده بزرگ گاز جهان است.
انتظار از بخش نفت این است، همانگونه که کشورهای همسایه در میادین مشترک کار میکنند و برداشت دارند ما هم باید بتوانیم پروژههای میادین مشترک را آغاز کنیم، مثلا اکنون عربستان در این میادین بسیار فعال است، قطر با شرکتهای مختلفی قرارداد دارد، عراق برای ۶ میلیون بشکه تمرکز کرده و همه این برنامهها هم در حوزه میادین مشترک با ما است.
مدیر کل پیشین امور اوپک و ارتباط با مجامع انرژی وزارت نفت گفت: همانگونه که زمان تحریم ایران از سوی اوباما، کشورها منتظر بازگشت ایران نماندند و خیلی سریع جای ایران را در بازارها گرفتند، اکنون نیز هیچ کشوری منتظر بازگشت روسیه نمیماند، هرچند تحریم روسیه به شدت محدودیت اعمال شده علیه ایران نیست.
یک کارشناس حوزه انرژی درباره احتمال اینکه میادین غرب کارون و مشترک با عراق به سرنوشت پارسجنوبی در هممرز بودن با قطر دچار شود، گفت: قطر کشور کوچکی است و در حد یک شهر ما هم جمعیت ندارد اما بواسطه قدرتی که از صادرات گاز کسب کرده تبدیل به بازیگر بزرگ خاورمیانه شده است، در نظر داشته باشیم پول تبدیل به قدرت نظامی و سیاسی میشود و اگر ما نیز صنعت نفت و ...
کارشناسان انرژی معتقدند که قرارداد گازی قطر با شرکتهای انرژی اروپایی و امریکایی، علاوه بر افزایش جایگاه این کشور عربی در جهان، به میزان برداشت قطر از میدان گازی مشترک با ایران سرعت می بخشد.
یک کارشناس حوزه انرژی گفت: ایران تا 10 سال آینده نمیتواند به صادرکننده عمده تبدیل شود، چون هرچه تولید میکند در داخل مصرف میکند، قانون بهینهسازی مصرف تاکنون اجرا نشده و هنوز سیاست کلان انرژی نداریم.
مشاور اقتصادی در اتحادیه اروپا گفت: اگر ایران به منافع خودش نگاه درازمدت داشت، میتوانست بزرگترین شاهراه صدور گاز به اروپا شود و همزمان صادرات گاز به شرق آسیا را تا 5 برابر افزایش دهد.
یک کارشناس ارشد انرژی گفت: برای ورود به بازار اروپا ملاحظاتی داریم که ممکن است قطر نداشته باشد و آن امکان ملاحظات در رابطه با بازار روسیه است، روسها علاقه ندارند ما در بازار نفت و گاز رقیبشان باشیم.
وزیر دولت قطر در امور انرژی گفت که کشورش قصد دارد با توجه به افزایش تقاضا برای گاز به دلیل تهاجم روسیه به اوکراین، تولید گاز خود را تا سال ۲۰۲۷ به میزان دو سوم افزایش دهد.
قطر در حال بررسی برنامههایی برای افزایش ظرفیت تولید میدان گنبد شمالی (در ایران پارس جنوبی) به میزان بیش از ۱۲۶ میلیون تن در سال است، اگرچه شرکت انرژی قطر هنوز اعلام رسمی نکرده است.
فوتبال و گازی که به طور فزاینده ضروری میشود، ممکن است اشتراکات کمی داشته باشند، اما ترکیب آنها باعث میشود قطر تأثیر قابل توجهی در صحنه جهانی داشته باشد.
بیشک پایان عصر نفت یکی از بزرگترین کابوسهای کشورهای عرب نفت خیز حوزه خلیج فارس محسوب میشود، بسیاری از گزارشهای سال 2050 را پایان این دوره و آغاز به قهقرا رفتن این کشورها عنوان کردهاند.
اواخر ماه گذشته قراردادی ۵۰۰ میلیارد دلاری به مدت ۲۰ سال در وزارت نفت به منظور توسعه لایه نفتی پارس جنوبی منعقد شد؛ قراردادی که جزئیاتی از آن منتشر نشد.
یک کارشناس حوزه انرژی با بیان اینکه آلترناتیوهایی مثل ایران و قطر میتوانند به اروپا صادرات داشته باشند، گفت: ما براحتی میتوانیم در حد 100میلیارد متر مکعب در سال به اروپا گاز صادر کنیم.